söndag 26 april 2015

Doping för att klara skolan

Det finns elever runt om i Sverige som är så stressade över sina studieresultat att de använder sig av ADHD-medicin, Concerta i detta fall, för att öka sin förmåga att studera. Det är alltså elever som inte är diagnostiserade som köper medicinen från kompisar.

Detta är inget nytt fenomen. I USA har mammor och studenter gjort det i flera år men tydligen har trenden kommit hit. Det är otäckt att tänka sig att elever måste ta till knark, vilket det är även om en läkare skrivit ut det hela, för att klara skolan. Eller känner att de måste för att klara skolan. Då pratar vi om gymnasiet så jag undrar hur det blir om de tänker sig läsa på universitet. Pressen minskar ju knappast om man säger så. Även om många har åsikter som lärarutbildningen måste jag säga att mina år krävde en hel del när det kom till att läsa och dessutom att vänja sig vid annan undervisning. Eller handledning ska man kanske säga.

Jag hoppas man tänker om och att eleverna får hjälp. Så unga människor måste lära sig att hantera sina liv utan droger. Det är hemskt att tänka sig att det är vad de tycker de måste göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar