söndag 7 september 2014

Moderaterna om skola

Om moderaterna bestämmer i de flesta fall känns det som om man ctrl+c det mesta från folkpartiet. Det tror jag inte de håller med om men jag kan ju tolka som jag vill.

Man vill att kunskapen ska tillbaka in i skolan och att betyg ska ges från unga år. Här är det åk 3 som gäller men det är bara en nyansskillnad. Man vill ha mindre klasser i lågstadiet samt att man vill öka stödet genom hela grundskolan.

För gymnasiet vill man också ha ett fungerande lärlingssystem och att det ska vara lätt att få jobb efter gymnasiet om man t.ex. gått lärlingsutbildningen. Det är väl bra bara det finns andra spår i den här världen så att man kan ändra sig.

Det finns också en del om lärare som anställda. Man vill inte ha en statlig skola men däremot göra mer för att införa fler karriärtjänster. Man vill också digitalisera de nationella proven och jag är totalt för detta.

Det är väl inga överraskningar. Man drar längre från andra allianspartier i en del frågor och håller samma takt som de övriga i andra. Inget nytt under solen om man säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar